Acasă Sporturi
Categorie:

Sporturi

Publicitate

Toți cei care se bucură de sporturile de iarnă continuă să se antreneze în timpul verii, pregătindu-se din timp pentru sezon. Acest lucru este important pentru a vă menține în formă, pentru a evita accidentările și pentru a pregăti corpul pentru efort. Dar, în timp ce, de exemplu, patinatorii se pot antrena în arenele de gheață acoperite, snowboarderii și schiorii trebuie să își modifice antrenamentul.

Ce ar trebui să fie în cadrul antrenamentului
În primul rând, trebuie să vă mențineți nivelul de fitness în timpul verii. Pentru a face acest lucru, este necesar să efectuați un set de exerciții pentru mușchii abdominali, ai picioarelor, brațelor și spatelui.

În al doilea rând, sportivii (în special cei care schiază și fac snowboard) au nevoie de antrenament pentru a dezvolta echilibrul și coordonarea, forța, rezistența, agilitatea, flexibilitatea, precum și – exerciții cardio. Sunt potrivite exercițiile din atletism care pot fi efectuate în aer liber și în sala de sport. Acestea sunt alergarea, săriturile, flotările, tracțiunile, fandările cu greutăți și așa mai departe.

Pentru snowboarderi, puteți adăuga răsuciri, tumbe, genuflexiuni, ghemuiri, plank. De exemplu, exercițiul „standing pull” (ridicarea unei haltere de pe podea) este o bună prevenire a leziunilor de spate. Iar ghemuiturile cu o săritură nu numai că oferă o bună încărcătură cardio, ci și întăresc mușchii picioarelor.

Opțiuni de antrenament
Pentru a calcula sarcina sportivă, a face un program de exerciții și a nu vă răniți, cel mai bine este să consultați un antrenor.

Antrenamente pentru toată lumea
Fanii sporturilor de iarnă în timpul verii se pot antrena pe stadioane deschise, pe terenurile de sport din parcuri sau piețe. Care sarcini sunt potrivite pentru toată lumea:

Alergare încrucișată pentru diferite distanțe. Întărește mușchii picioarelor, ai spatelui, dezvoltă rezistența, oferă sarcină cardio.
Cățărare pe stâncă. Antrenează toate grupele musculare, dezvoltă agilitatea și coordonarea.
Ciclism și patinaj pe role. Pentru ca toate părțile corpului să lucreze în armonie, picioarele și abdomenul să fie puternice și reacțiile rapide, antrenamentele de ciclism și role sunt foarte potrivite.

Pagini: 1 2

Publicitate

Împreună cu instructorii de zumba și-au dat seama ce este această direcție și cum să înceapă să o facă în mod corespunzător.

Ce este zumba
Zumba este un program de fitness care se bazează pe tradițiile de dans din America Latină. În cadrul direcției există mișcări din rumba, bachata, cumbia, mambo, salsa, cha-cha-cha. Astăzi, includerea elementelor din dansurile americane și indiene câștigă, de asemenea, popularitate.

Zumba combină exercițiile clasice de fitness și mișcările de dans. Această abordare solicită atât mușchii din tot corpul, cât și inima. Intensitatea zumba poate fi diferită. De cele mai multe ori, antrenorii se orientează asupra nivelului de pregătire fizică a cursanților lor și, în funcție de acesta, ajustează numărul de sărituri și viteza mișcărilor.

Istoria zumba
Există o legendă, potrivit căreia apariția zumba a dus la uitarea unui instructor de fitness. Alberto Perez a uitat acasă un disc cu muzica pe care se antrena de obicei, așa că a fost nevoit să ia casetele pe care le avea în mașină. Perez era un fan al samba și rumba. El a încorporat mișcările acestor dansuri în antrenamentul său. Exercițiile clasice combinate cu ritmuri înflăcărate îi plăceau foarte mult pe cei pe care îi instruia. Alberto Perez a decis să formalizeze această metodă într-o direcție separată.

Este imposibil de spus cu certitudine dacă această poveste este adevărată sau nu. Se știe că, la începutul anilor 2000, Perez împreună cu doi oameni de afaceri americani au fondat compania Zumba Fitness, care se ocupă cu formarea instructorilor acestei direcții în întreaga lume. Acum, compania are filiale în 180 de țări.

De atunci, popularitatea Zumba nu a făcut decât să crească. Există chiar și câteva recorduri asociate cu ea. De exemplu, în Filipine a fost stabilit recent un nou record mondial: peste 13.000 de persoane au dansat simultan timp de o jumătate de oră. De asemenea, unul dintre recorduri aparține Rusiei. Aici a avut loc cel mai masiv flash mob de dans printre participanții de peste 55 de ani. Cel mai în vârstă participant la flash mob a fost un locuitor din Maikop, în vârstă de 92 de ani.

Pagini: 1 2

Publicitate

Streetlifting este un tip interesant de sport de putere care a luat naștere din street vorkout. Tendința include doar două exerciții: tracțiuni la bară și flotări la bară, dar cu adaos de greutate suplimentară. Direcția atrage atenția sportivilor și fanilor sportului spectaculos și disponibil. V-am spus cum este util streetliftingul și pentru cine este potrivit.

Istoria streetliftingului
Mișcarea de streetlifting s-a născut la începutul anilor 2000. Sportivii căutau modalități de a se antrena și de a-și demonstra forța și agilitatea folosind doar echipamentul pe care îl aveau la dispoziție pe terenurile de joacă și în parcuri. Treptat, unii dintre ei au început să adauge greutăți suplimentare pentru a crește sarcina și a face antrenamentele mai dificile. Așa a luat naștere streetliftingul – un sport de forță care constă în două exerciții cu greutăți.

Reguli de streetlifting
Competițiile de streetlifting se desfășoară în două discipline principale: tracțiuni la bară cu greutate și flotări la bară cu greutate. Sportivii evoluează în diferite categorii de greutate. Câștigătorul este determinat de greutatea maximă pe care o poate ridica în fiecare exercițiu.

Regulile competițiilor de streetlifting sunt destul de simple:

ridicătorii trebuie să folosească un turnichet standard și bare fixate la o anumită înălțime;
li se acordă trei încercări la fiecare exercițiu;
greutatea suplimentară trebuie să fie atașată la centura ridicătorului;
judecătorii monitorizează corectitudinea exercițiilor și notează doar repetările curate.

Pagini: 1 2

Publicitate

Antrenorul de fitness a vorbit despre beneficiile exercițiilor cardio și a împărtășit un antrenament video cu exerciții cardio eficiente care pot fi efectuate atât acasă, cât și în aer liber.

De ce să faci exerciții de dimineață
Exercițiile fizice sunt un set de exerciții fizice efectuate, de obicei dimineața, pentru a încălzi corpul. Acesta include de obicei exerciții de stretching, exerciții de forță și cardio, posturi de yoga. Uneori, la exerciții se adaugă practici de respirație. Exercițiul cardio este un complex format exclusiv din exerciții care antrenează inima.

De ce este util? În primul rând, orice activitate fizică eliberează endorfine, un analgezic natural de care organismul are nevoie în timpul sportului. În plus, endorfinele îți îmbunătățesc starea de spirit. Exercițiile cardio regulate de dimineață pot ajuta la reducerea nivelului de stres și anxietate, la îmbunătățirea somnului și la creșterea stimei de sine.

În al doilea rând, exercițiile cardio de dimineață sunt o modalitate excelentă de a începe ziua într-o notă pozitivă. Atunci când efectuați exerciții care vă antrenează inima, corpul dumneavoastră produce hormoni (dopamină și serotonină). Aceștia sunt direct legați de sentimentele de fericire și de împlinire. Începându-vă ziua cu o activitate fizică, vă pregătiți pentru succes și pregătiți terenul pentru o zi productivă și plăcută.

Pagini: 1 2

Publicitate

Squashul a devenit recent un sport din ce în ce mai popular. În octombrie 2023, această disciplină a fost inclusă în programul Jocurilor Olimpice de vară din 2028. Un antrenor de squash ne spune care este esența jocului și cum se deosebește de tenis, precum și cine este potrivit pentru acest sport și cine nu.

Ce este squash-ul
Squashul este un sport activ și dinamic care aparține jocurilor de rachetă. Atrage prin accesibilitatea și intensitatea sa. Jocul se desfășoară pe un teren de 6,4 pe 9,75 metri și poate implica doi sau patru jucători. Esența jocului constă în faptul că jucătorii lovesc alternativ mingea cu racheta în peretele din fața lor, încercând să o lovească în așa fel încât adversarul să nu poată lovi mingea înapoi după ce aceasta ricoșează în perete. Jocul poate folosi lateralele și chiar peretele din spate al terenului pentru ricoșeuri.

Jocul de squash necesită ca jucătorii să fie rapizi, puternici și preciși în loviturile lor, precum și reacții instantanee și gândire strategică. Una dintre trăsăturile unice ale squash-ului este consumul ridicat de energie – o oră de joc intens poate arde până la 1000 de kilocalorii.

Squash-ul propriu-zis datează din secolul al XIX-lea în Anglia, când școlarii, în pauzele dintre lecții, au început să arunce mingea împotriva peretelui. Cu timpul, această pasiune a evoluat într-un sport cu drepturi depline, atunci când au fost folosite rachete pentru joc. Astăzi, squash-ul continuă să evolueze, atrăgând noi fani cu natura sa energică și care creează dependență. În 2023, squashul a atins un nou vârf – a fost inclus pe lista sporturilor olimpice. Iar acum vom vedea squashul la Jocurile Olimpice din 2028 de la Los Angeles.

Reguli de squash
Squashul se joacă pe un teren de 9,75 metri lungime și 6,4 metri lățime. Jocul implică doi jucători care, pe rând, lovesc mingea în peretele din față cu o rachetă. Mingea poate sări de pereții laterali și din spate ai terenului. Lovitura poate fi lovită fie din zbor, fie după ce mingea a atins podeaua. Ordinea în care se joacă squash este următoarea.

Servirea
Jocul începe cu un serviciu din zona de servire. Mingea trebuie să lovească mai întâi peretele din față, deasupra liniei de serviciu și sub limita superioară, apoi să aterizeze în sfertul opus al terenului.

Pagini: 1 2 3

Publicitate