Acasă Laihaki
Categorie:

Laihaki

Publicitate

Fiecare remediu are avantajele și dezavantajele sale.

Care sunt avantajele și dezavantajele pudrei de rufe

Avantaje
Versatilitate. Produsul este potrivit pentru spălarea manuală și pentru toate tipurile de spălare la mașină, precum și pentru preînmuierea rufelor. Pulberea va fi la fel de eficientă atât în apă rece, cât și în apă caldă: poate fi folosită la temperaturi de până la 90 de grade Celsius.
Eficacitate. Datorită concentrației ridicate de substanțe tensioactive (agenți tensioactivi) din compoziția pulberilor, face față bine chiar și murdăriei complexe și petelor vechi.
Durată lungă de depozitare. Majoritatea pulberilor de spălare se păstrează până la 5 ani într-un ambalaj închis.
Accesibilitate. Pudrele, de regulă, sunt mai ieftine decât alte mijloace de spălare.

Dezavantaje
Efecte agresive asupra țesăturilor. Pudrele se pot depune în material, mai ales după spălare la temperaturi scăzute, lăsând pete și divorțuri. Iar substanțele agresive din compoziție pot deteriora fibrele și pot spăla culoarea.
Pericole potențiale pentru sănătate. Componentele pulberii, rămase în țesătură după spălare, pot provoca reacții alergice. Același lucru se poate întâmpla și din cauza prafului care se ridică la folosirea remediului.
Dificultatea de a respecta dozajul. Departe nu întotdeauna în set există o cană de măsurare, așa că de multe ori pulberea se toarnă cu ochiul liber. Ca urmare, este ușor să exagerezi și să obții dungi albicioase pe lucruri sau, dimpotrivă, să adaugi puține mijloace și să lași rufele murdare.
Inconvenientele de depozitare. Un pachet de pudră ocupă mult spațiu, mai ales dacă vă place să vă faceți provizii. În plus, este mai bine să turnați produsul într-un recipient cu capac etanș, altfel se poate umezi într-o pungă sau cutie deschisă. De asemenea, pulberea se varsă cu ușurință, ceea ce necesită o curățare mai frecventă și poate fi periculos dacă în casă sunt copii mici și animale de companie.

Pagini: 1 2 3

Publicitate

Încearcă să alergi pe scări și folosește-ți ochii în loc de nas.

De ce nu ne mirosim casa
Adevărul este că ne obișnuim cu mirosurile din mediul înconjurător dacă nu ni se par periculoase. Cum funcționează acest lucru? Compușii aromatici intră prin nas și afectează receptorii care trimit semnale către creier. Creierul recunoaște mirosul și decide dacă trebuie să declanșeze alarma. Dacă mirosul pare sigur, nu este nevoie să îi acordăm o atenție deosebită.

Datorită acestui mecanism, strămoșii noștri puteau observa, de exemplu, că un animal pe care îl omorâseră începea să pută a putregai, ceea ce însemna că nu-l mai puteau mânca, altfel putea fi otrăvit.

Pamela Dalton, doctor în psihologie experimentală, a studiat subiectul „orbirii nasului” timp de 20 de ani. În cadrul unui studiu, ea le-a dat subiecților un odorizant cu miros de pin pe care să-l pună în dormitor timp de trei săptămâni.

Participanții și-au raportat senzațiile și s-a dovedit că, treptat, sensibilitatea lor la miros a scăzut. Spre final, Pamela a fost chiar întrebată: „Ești sigură că odorizantul încă mai funcționează?”.

Cum să-ți miroși casa
Adaptarea sistemului olfactiv este diferită de cea a celorlalte simțuri. De exemplu, să comparăm „orbirea nasului” cu „orbirea auzului”.

Imaginați-vă că lucrați în apropierea unui șantier de construcții. Cel mai probabil, după un timp, creierul dvs. va „opri” zgomotul din jur. Dar dacă cineva vă întreabă: „Auziți cum zumzăie pavelele?”. – vă veți reorienta imediat atenția și veți readuce sunetele de pe șantier.

Nu așa funcționează și cu mirosul.

Există câteva flyhack-uri care vă pot ajuta să recunoașteți mai bine mirosurile, inclusiv cele care plutesc în apartamentul dvs. Dar este puțin probabil ca acestea să vă învețe cum să treceți brusc de la miros la miros.

  1. Părăsiți apartamentul pentru câteva ore
    Oamenii de știință care studiază mecanismele simțului olfactiv, sfătuiesc să aplicați tehnicile parfumierilor. Una dintre ele este să părăsești pentru o vreme (de la câteva ore la câteva zile) o încăpere, la ale cărei mirosuri creierul tău s-a adaptat deja.

Un exemplu simplu: atunci când vă regăsiți acasă după o lungă absență, puteți simți cum miroase camera.

Pagini: 1 2 3

Publicitate

Un coridor îngust, un hol mic, o singură toaletă pentru întreaga familie – o imagine familiară, dar nu cea mai confortabilă.

  1. Baie privată cu acces din dormitor
    Această soluție vă permite să trăiți după propriul program, fără a-i deranja pe ceilalți. Puteți face un duș înainte de serviciu în siguranță, fără cozi în baia comună, sau puteți vizita baia noaptea, fără a-i deranja pe cei dragi cu lumină și zgomot. În plus, o baie separată este un plus pentru intimitatea care poate lipsi într-o familie numeroasă. Accesul la baia privată va fi ascuns de ochii curioșilor.

În mod ideal, ar trebui să existe un mic spațiu de dressing între zona umedă și cea de locuit. Aceasta ajută la evitarea umidității excesive și a mirosurilor în dormitor. De asemenea, adaugă ordine: hainele nu vor zăcea peste tot în cameră amestecate cu lenjeria și prosoapele atunci când există o cameră întreagă pentru ele. Dezvoltatorii moderni folosesc din ce în ce mai mult această soluție de amenajare, și nu doar în apartamentele de lux. Este posibil să găsești un apartament cu dormitor matrimonial într-o clădire obișnuită de mare înălțime din segmentul economic.

  1. Mai puține pereți despărțitori în zonele comune
    În multe apartamente mai vechi, coridorul, bucătăria și salonul sunt izolate unele de altele. Cu toate acestea, pereții și ușile dintre ele nu fac decât să mănânce spațiu, să creeze colțuri întunecate inutile și să complice alegerea mobilierului. De exemplu, nu este ușor să se potrivească un sistem de depozitare complet într-un hol de un metru și jumătate. De aceea, constructorii moderni refuză să folosească pereți despărțitori inutili și oferă din ce în ce mai des zone comune unite.

Această soluție arată mai plăcut din punct de vedere estetic și creează mai mult spațiu. În locul peretelui dintre bucătărie și camera de zi, o mică insulă, un blat de bar sau un dulap de design vor sta perfect. Cu o astfel de amenajare, zonele comune rămân totuși comune – puteți găti în timp ce copiii se uită la desene animate în camera de zi sau puteți socializa cu oaspeții aranjând bunătăți pe farfurii.

Pagini: 1 2 3

Publicitate

Pentru cei care întâmpină sezonul cald cu lacrimi în ochi. Noi vă spunem cum să faceți față polenului.

Cum și de ce apar alergiile de sezon
Denumirea oficială a bolii este polinoză sau rinită alergică sezonieră. Ea apare la una din cinci persoane. Primăvara, aerul este plin de polen de la plantele cu flori. Ajungând în tractul respirator, particulele sale provoacă inflamarea mucoaselor, mâncărimi, strănut, senzație de înfundare și secreții nazale. Aceasta este o reacție de apărare a sistemului imunitar: astfel combate substanța pe care o consideră dăunătoare.

Alergiile sezoniere pot debuta în momente diferite, în funcție de datele de înflorire a plantelor la care o persoană este sensibilă. De exemplu, mesteacănul și stejarii sunt polenizați din aprilie până în mai, iar ierburile de pajiște și cerealele înfloresc din iunie până la jumătatea lunii iulie, iar buruienile, cum ar fi urzicile și ambrozia, ajung la maturitate de la jumătatea lunii iulie până în septembrie.

De ce polenul provoacă o astfel de reacție la unele persoane și nu le deranjează pe altele este încă în mare parte un mister. Este posibil ca persoanele cu alergii să își datoreze suferința de primăvară eredității. Apariția simptomelor este, de asemenea, asociată cu particularitățile sistemului imunitar uman.

Rinita alergică este adesea combinată cu conjunctivita. În acest caz, la simptome se adaugă roșeața și umflarea mucoasei oculare, mâncărimea pleoapelor, lăcrimarea. Manifestările de polinoză pot fi tusea și dificultatea de a respira.

Alergia este o afecțiune gravă care necesită atenția unui specialist. Simptome similare pot fi prezente și în alte boli, așa că este mai bine să solicitați ajutor imediat și să nu recurgeți la autotratament.

Pagini: 1 2 3

Publicitate

Chiar și bigudiurile și colanții pot fi de ajutor.

  1. Folosiți un burete de spălat vase
    Puteți curăța mai întâi hainele cu un burete uscat. Treceți partea moale a buretelui peste țesătură și apoi îndepărtați lâna lipită. În acest fel, treceți buretele peste întregul articol.

Dacă rămân scame pe articol, înmuiați spuma de cauciuc în apă, stoarceți-o bine și îndepărtați firele de păr de pe suprafața materialului.

  1. Înlocuiți rola cu bandă adezivă scotch
    Pentru această metodă este mai bine să luați o bandă adezivă lată, astfel încât procesul de curățare să decurgă mai repede. Tăiați o bucată de bandă și înfășurați-o în jurul degetelor.

Îndepărtați lâna cu mișcări de tamponare, sprijinind banda pe țesătură. Înlocuiți banda cu o bandă nouă pe măsură ce se murdărește.

Puteți accelera munca înfășurând banda în jurul ambelor palme.

Pagini: 1 2 3

Publicitate