Fiecare remediu are avantajele și dezavantajele sale.
Publicitate
Care sunt avantajele și dezavantajele pudrei de rufe
Avantaje
Versatilitate. Produsul este potrivit pentru spălarea manuală și pentru toate tipurile de spălare la mașină, precum și pentru preînmuierea rufelor. Pulberea va fi la fel de eficientă atât în apă rece, cât și în apă caldă: poate fi folosită la temperaturi de până la 90 de grade Celsius.
Eficacitate. Datorită concentrației ridicate de substanțe tensioactive (agenți tensioactivi) din compoziția pulberilor, face față bine chiar și murdăriei complexe și petelor vechi.
Durată lungă de depozitare. Majoritatea pulberilor de spălare se păstrează până la 5 ani într-un ambalaj închis.
Accesibilitate. Pudrele, de regulă, sunt mai ieftine decât alte mijloace de spălare.
Dezavantaje
Efecte agresive asupra țesăturilor. Pudrele se pot depune în material, mai ales după spălare la temperaturi scăzute, lăsând pete și divorțuri. Iar substanțele agresive din compoziție pot deteriora fibrele și pot spăla culoarea.
Pericole potențiale pentru sănătate. Componentele pulberii, rămase în țesătură după spălare, pot provoca reacții alergice. Același lucru se poate întâmpla și din cauza prafului care se ridică la folosirea remediului.
Dificultatea de a respecta dozajul. Departe nu întotdeauna în set există o cană de măsurare, așa că de multe ori pulberea se toarnă cu ochiul liber. Ca urmare, este ușor să exagerezi și să obții dungi albicioase pe lucruri sau, dimpotrivă, să adaugi puține mijloace și să lași rufele murdare.
Inconvenientele de depozitare. Un pachet de pudră ocupă mult spațiu, mai ales dacă vă place să vă faceți provizii. În plus, este mai bine să turnați produsul într-un recipient cu capac etanș, altfel se poate umezi într-o pungă sau cutie deschisă. De asemenea, pulberea se varsă cu ușurință, ceea ce necesită o curățare mai frecventă și poate fi periculos dacă în casă sunt copii mici și animale de companie.